.



.

dimarts, 18 de gener del 2011

4 anys de Revolució Ciutadana. L'Equador en marxa!

Simón Bolivar, a la ciutat de Quito.

Després de uns mesos de feina per Colòmbia, per fi arriben les merescudes vacances i com no podria ser d’altre manera, la primera destinació triada és l’Equador, el petit país veí.

L’Equador, després de molts anys d’inestabilitat política, corrupció i servilisme als Estats Units i els seus interessos, ara fa quatre anys, va decidir fer un canvi de model, va apostar pel socialisme del segle XXI de la mà de  Rafael Correa i Alianza País, amb uns resultats més que satisfactoris.

Venint de Colòmbia, només entrar, un ja nota quelcom de diferent, la presència de l’exèrcit és gairebé nul·la i el seu tarannà res comparable, els pobles i les ciutats, son molt més amables i estan molt més cuidats, tot està molt més net i la gent sembla més contenta i tranquil·la, però totes aquestes sensacions que un té, tenen una raó al darrera, la intervenció de l’estat en la millora de la vida les persones, el “buen vivir”, marca del país, des de l’assemblea de Montecristi, d’on sorgí la nova Constitució equatoriana, a fet que el petit país andí, hagi donat la volta com un mitjó a la seva història. La Revolución Ciudadana, segueix amb pas ferm, fent camí.

Per fi, els equatorians tenen sanitat pública i gratuïta, la educació també és pública i gratuïta i becada per als nins i nines amb menys ingressos, els discapacitats ara ja existeixen, reben ajudes i poden tenir una vida molt més digne. La inversió en carreteres, aeroports, ponts, etc. que fins ara havien estat oblidats i abandonats, es fa ben visible, es deixa de pagar el deute extern que ofegava l’economia, es trenquen relacions amb FMI i el país s’uneix a l’ALBA, s’inverteix més i millor en la gestió dels recursos del petroli, s’ajuda i es fan polítiques per al sector rural i el medi ambient està present a l’agenda, les persones passen a ser la prioritat del govern, un govern que té el recolzament majoritari de la població, i un president que té un 78,4% d’aprovació per continuar millorant i aprofundint en la Revolució Ciutadana.

La Revolución Ciudadana, també és una revolució ecologista.

Ciutat de Quito, la capital. 


Pintura de una mostra indígena a un dels museus de Quito, capital cultural d'Amèrica Llatina 2011. 

Otavalo, mercat indígena.


Rumiñam, símbol i patrimoni dels pobles originaris.



La pesca i el turisme, base de l'economia de Puerto López.



Platja de Los Frailes, al Parc Natural de Machalilla.

Platja de Los Frailes, al Parc Natural de Machalilla, (II).
La isla de la Plata, al Pacífic. 



Us convido a descobrir aquest petit país anomenat Equador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada